Home » Supe și ciorbe » Supă de gulii cu perișoare
Supe și ciorbe

Supă de gulii cu perișoare

Le-ai folosit in salate crocante, dar ce spui de o delicioasa supă de gulii?

INGREDIENTE:

1l supă de pui

1 ceapă

2 linguri cu unt

2 fire de țelină

nucșoară

sare

piper alb

 

Pentru perișoare:

200 g carne tocată de vițel

1 ou

½ legătură de pătrunjel

½ linguriță de coajă de lămâie

pesmet

sare

piper alb

1. Într-un castron, amestecă bine carnea cu oul, pătrunjel, sare, piper și coajă de lămâie. Leagă compoziția cu puțin pesmet. Din compoziția astfel obținută modelează perișoarele și fierbe-le în apă cu un praf de sare.

2. Între timp, călește ceapa în untul topit. Adaugă guliile curățate și tăiate în cubulețe. Presară un praf de sare, piper și nucșoară. Lasă-le să se înăbușe puțin, după care stinge cu supa de pui.

3. Adaugă perișoarele și lasă să dea în câteva clocote. La final, aromatizează cu frunzele de țelină tocate.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Facebook Comments
Taguri

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.