1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Puneti ceapa, morcovii, dovleacul, pastarnacul, ardeiul, chimionul coriandrul macinat si untul intr-o tava si stropiti cu ulei de masline. Asezonati si dati la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand legumele sunt rumenite.
2. Adaugati zeama de legume in tava si coaceti pentru inca 10 minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, apoi pasati cu un blender pana obtineti o pasta cremoasa.
3. Puneti compozitia intr-o cratita, adaugati smantana, amestecati si aduceti la fierbere.
4. Pentru bruschete: Stropiti feliile de paine prajita cu putin ulei, apoi ungeti cu putina harissa.
5. Pentru servire: garnisiti cu frunze de coriandru, apoi serviti cald, cu bruschete cu harissa.
1 ceapa, curatata si taiata in 8
300 g morcovi, curatati si tocati
200 g dovleac, curatat si tocat
100 g pastarnac, curatat si tocat
1 ardei iute, desamantat si taiat
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita coriandru macinat
2 lingurite ulei de masline
2 lingurite unt
sare de mare si piper negru proaspat macinat
1 l zeama de legume
1/2 cana smantana
coriandru proaspat, pentru garnisire
Pentru bruschetele cu harissa:
ulei de masline
1 bagheta, feliata si prajita
1 lingurita harissa
Adaugă comentariu