Te invităm la o supă bogată în vitamina C, fibre și calciu.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 cartof (250 g) tăiat cuburi mici
- 600 ml stoc legume
- 150 g fruze verzi (năsturel, spanac)
- 150 g iaurt natural
- 20 g nuci de pin, prăjite
- ulei de ardei iute, pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță medie la foc mic-mediu.
- Se adaugă ceapa și un vârf de cuțit de sare, apoi se fierbe încet, amestecând din când în când, timp de 10 minute până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul și se fierbe aproximativ timp de 1 minut.
- Adăugați cartofii împreună cu stocul de legume.
- Fierbeți la foc mic timp de 10-12 minute până când cartoful este suficient de moale.
- Adaugați frunzele de salată și lăsați-le să se ofilească timp de 1 minut.
- Treceți supa printr-un blender pentru a obține o textură cremoasă.
- Se servește cu iaurt, nuci de pin prăjite și o ploaie de ulei de ardei iute.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu