1.Curăţă ceapa, trece-o printr-un jet de apă şi toac-o mărunt. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i cuburi. Curăţă ardeii de cotoare şi seminţe şi taie-i felii. Ciupercile curăţate, taie-le în bucăţi mici.
2.Încinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa, apoi adaugă cartofii, ciupercile, ardeii şi apă (poţi folosi şi supă de legume) cât să le acopere, pune un capac şi lasă să dea în clocot.
3.Adaugă un vârf de cuţit de nucşoară, măghiran, frunzele de dafin şi sare, mai adaugă două căni cu apă şi lasă să fiarbă vreo 20 de minute.
4.Scoate foile de dafin, amestecă făina cu smântâna într-un castron mare şi adaugă supă, puţin câte puţin, după care toarnă totul peste legume.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Secret. Adăugând şi o lingură de unt, supa va deveni mai cremoasă şi mai gustoasă.
500 g cartofi
400 ml smântână
1 ceapă
2 ardei graşi
100 g ciuperci
2 frunze de dafin
1 linguriţă de făină
nucşoară
măghiran
ulei
sare
Adaugă comentariu