Rumenește ceapa tăiată fin în uleiul încins. Când a devenit translucidă, adaugă morcovul ras fin și ciupercile tăiate felii subțiri sau cubulețe, amestecând să nu se lipească. După ce zeama a scăzut, pune usturoiul zdrobit.
Pune lintea, apa, sărează și acoperă oala cu un capac. Lasă să fiarbă pe foc mic jumătate de oră.
În momentul servirii, presară în fiecare farfurie verdeață proaspătă și codițe de ceapă verde tocate fin.
Poza principala
Galerie foto
200 g linte roșie
4 ciuperci proaspete
1 morcov mic
2 căței de usturoi
2 linguri cu ulei
1 ceapă mare
1 ½ lingurițe cu sare
1,5 l apă
verdeață proaspătă
codițe de ceapă verde
Delicioasă, dar și hrănitoare într-o zi de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu