Împreună cu turmeric și usturoi, această supă este o explozie de gust și arome orientale.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 3
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 ceapă, tocată
- 140 g pancetta cuburi
- 120 g morcov, tăiat cuburi
- 1 linguriță chimen
- 1/2 linguriță turmeric
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 chilli, feliați
- 2 cuburi concentrate supă legume + 1,2 l apă fierbinte (sau 1,2 l stoc legume gata preparat)
- 250 g linte roșie, clătită
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mare.
- Se adaugă ceapa împreună cu 70 g de pancetta și morcovul.
- Gătiți la foc mediu timp de 10 minute, până când ceapa se înmoaie.
- Se adaugă chimenul, turmericul, usturoiul și ardeiul iute, apoi continuați să gătiți pentru înca 1 – 2 minute până când amestecul începe să emane aromele.
- Se toarnă 1,2 litri apă clocotită, se presară cuburile de supă și se adaugă lintea.
- Se aduce la un foc mic și se fierbe timp de 20 minute, amestecând din când în când pentru a vă asigura lintea nu se lipește.
- Între timp, se prăjește pancetta rămasă într-o tigaie mică timp de aproximativ 10 minute până devine crocantă.
- Nu este nevoie să adăugați ulei, pancetta fiind deja o sursă de grăsime.
- Se servește supa cu pancetta crocantă adăugată îaninte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu