- Curățați morocvul și tăiați-l rondele.
- Tocați usturoiul mărunt.
- Într-o oală mai mare, adăugați lintea, morcovul, țelina tăiată și usturoiul.
- Potriviți cu sare și piper și puneți la fiert.
- Adăugați restul condimentelor și lăsați să fiarbă timp de 1 oră la foc potrivit.
- Când lintea s-a înmuiat, pasați cu un blender de mînă și încorporați smântâna.
- Repartizați somonul în 4 boluri de supă și adăugați preparatul cald.
- Serviți cu frunze de țelină tocate.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 400 g somon afumat
- 250 g linte verde
- 1 morcov
- 1 lingură ulei floarea soarelui
- 2 căței usturoi
- 1 tijă apio
- 1 l apă
- 100 ml smântână lichidă
- 4-5 frunze țelină
- sare
- piper
- jumătate linguriță paprika
- un sfert linguriță semințe chimen
Supa de linte este bună oricum, dar această rețetă a depășit orice așteptare.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu