Home » Supe și ciorbe » Supa de linte cu sos de iaurt si lamaie
Supe și ciorbe

Supa de linte cu sos de iaurt si lamaie

  1. Într-o oală de ciorbă puneți baconul să se gătească.
  2. Când acesta devine crocant se scoate pe o hârtie absorbantă.
  3. Adăugați în oală ceapa tocată, morcovul tăiat cuburi și tija de țelină tăiată fâșii subțiri.
  4. Gătiți la foc  mic pentru 2-3 minute, amestecând frecvent.
  5. Adăugați usturoiul, pasta de tomate, boiaua, scorțișoara, chimenul și sarea. 
  6. Continuați să amestecați pentru 30 secunde. 
  7. Turnați în oală supa de legume sau de carne, lintea și foia de dafin. 
  8. Gătiți la foc mic pentru 30 minute sau până când lintea devine moale. 
  9. Când supa este gata adăugați baconul călit.
  10. Într-un bol amestecați iaurtul cu coaja și sucul de lămâie. 
  11. Serviți supa cu sos de iaurt și pătrunjel tocat. 

  Credit Foto:Fotolia/ Nitr 

  

Poza principala

supa_linte_sos_iaurt_si_lamaie.jpg

  • 400 g linte verde
  • 4 felii bacon
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 morcovi
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri pastă tomate
  • 1 lingură boia afumată
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță sare
  • jumătate linguriță scorțișoară
  • 1 l supă legume sau pui 
  • 1 frunză dafin
  • sucul și coaja de la 1 lămâie
  • 200 g iaurt 
  • pătrunjel pentru servit

 

Încearcă această supă de linte servită cu sos de iaurt și lămâie.
Numar de portii
6–8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.