- Într-o oală de ciorbă puneți baconul să se gătească.
- Când acesta devine crocant se scoate pe o hârtie absorbantă.
- Adăugați în oală ceapa tocată, morcovul tăiat cuburi și tija de țelină tăiată fâșii subțiri.
- Gătiți la foc mic pentru 2-3 minute, amestecând frecvent.
- Adăugați usturoiul, pasta de tomate, boiaua, scorțișoara, chimenul și sarea.
- Continuați să amestecați pentru 30 secunde.
- Turnați în oală supa de legume sau de carne, lintea și foia de dafin.
- Gătiți la foc mic pentru 30 minute sau până când lintea devine moale.
- Când supa este gata adăugați baconul călit.
- Într-un bol amestecați iaurtul cu coaja și sucul de lămâie.
- Serviți supa cu sos de iaurt și pătrunjel tocat.
Credit Foto:Fotolia/ Nitr
Poza principala
- 400 g linte verde
- 4 felii bacon
- 1 ceapă galbenă
- 2 morcovi
- 2 căței usturoi
- 2 linguri pastă tomate
- 1 lingură boia afumată
- 1 linguriță chimen
- 1 linguriță sare
- jumătate linguriță scorțișoară
- 1 l supă legume sau pui
- 1 frunză dafin
- sucul și coaja de la 1 lămâie
- 200 g iaurt
- pătrunjel pentru servit
Încearcă această supă de linte servită cu sos de iaurt și lămâie.
Numar de portii
6–8
Facebook Comments
Adaugă comentariu