Home » Supe și ciorbe » Supa de linte, pastarnac si mar
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa de linte, pastarnac si mar

Foto
Thinkstock/ getty images
Cu această supă îți poți suprinde familia chiar și la masa de Crăciun.
supa_linte_pastarnac_si_mere.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 linguri pastă curry
  • 2 cepe, tocate
  • 500 g păstârnac, tăiat bucăți
  • 140 g linte roșie uscată
  • 400 g mere, decojite și tăiate bucăți
  • 1,4 l supă legume
  • coriandru tocat pentru servit
  • iaurt natural pentru servit ( opțional )

  Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-o cratiță peste care adăugați pasta de curry și ceapa și mențineți la foc domol pentru 3 minute, amestecând frecvent.
  2. Adăugați păstârnacul tăiat cubulețe, lintea roșie și merele decojite și tăiate cuburi.
  3. Turnați supa de legume și lăsați la foc mic să fiarbă.
  4. Fierbeți pentru 30 de minute, până când păstârnacul este moale și lintea fiartă.
  5. Eliminați de pe sursa de foc și treceți supa prin blender pentru a obține o consistență cremoasă.
  6. Reglați gustul cu condimente.
  7. Lăsați-o să se răcorească și serviți cu coriandru tocat și iaurt natural.

  

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.