Foto
Thinkstock/ getty images
Cu această supă îți poți suprinde familia chiar și la masa de Crăciun.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 3 linguri pastă curry
- 2 cepe, tocate
- 500 g păstârnac, tăiat bucăți
- 140 g linte roșie uscată
- 400 g mere, decojite și tăiate bucăți
- 1,4 l supă legume
- coriandru tocat pentru servit
- iaurt natural pentru servit ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-o cratiță peste care adăugați pasta de curry și ceapa și mențineți la foc domol pentru 3 minute, amestecând frecvent.
- Adăugați păstârnacul tăiat cubulețe, lintea roșie și merele decojite și tăiate cuburi.
- Turnați supa de legume și lăsați la foc mic să fiarbă.
- Fierbeți pentru 30 de minute, până când păstârnacul este moale și lintea fiartă.
- Eliminați de pe sursa de foc și treceți supa prin blender pentru a obține o consistență cremoasă.
- Reglați gustul cu condimente.
- Lăsați-o să se răcorească și serviți cu coriandru tocat și iaurt natural.
Facebook Comments
Adaugă comentariu