Pentru gremolata – Combina toate ingredientele si lasa amestecul deoparte.
Pentru supa – Incalzeste uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le timp de 6 minute, amestecand ocazional. Adauga ghimbirul, paprika, sarea, chimionul si piperul negru si amesteca 1 minut. Adauga apa, lintea, nautul, cartofii dulci si rosiile. Asteapta ca amestecul sa dea in clocot, acopera, redu temperatura si lasa la fiert timp de 30 de minute sau pana lintea este moale. Amesteca ocazional. Adauga sucul de lamaie si pasta harissa. Pastreaza supa calda.
Pentru garnitura – Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Ruleaza feliile de branza in semintele de susan si prajeste-le 1-2 minute sau pana ce branza incepe sa devina maronie. Serveste supa cu branza si gremolata.
Gremolata
1 catel de usturoi, zdrobit
Coaja rasa de lamaie
50g de patrunjel proaspat taiat marunt
30g coriandru proaspat taiat marunt
Supa
15ml de ulei de masline
1 ceapa, taiata marunt
1 catel de usturoi, taiat marunt
5g de ghimbir ras
10g de paprika
3ml de sare
1g de chimen
Piper negru
750ml de apa
250g de linte rosie uscata
1 conserva de naut
2 cartofi dulci medii, curatati si taiati
1 conserva de rosii decojite
Suc de lamaie
15g de pasta harissa
Pentru garnisire
15ml de ulei de masline
250g de branza haloumi, taiata
45g de seminte de susan prajite
Adaugă comentariu