1. Incalzeste uleiul intr-o oala si adauga telina, ceapa, feniculul, patrunjelul si cartofii. Prajeste la foc mediu, amestecand din cand in cand pana cand legumele incep sa se inmoaie.
2. Toarna zeama de legume ca sa le acoperi, adauga sare si piper si lasa la fiert pana ce legumele sunt foarte moi. Adauga 200g de mazare si lasa la fiert pana se inmoaie.
3. Adauga spanacul si cateva funze de menta si lasa la fiert pana se ofilesc frunzele de menta. Incearca sa nu mai adaugi apa in acest stadiu. Indeparteaza de pe foc si pune supa la blender. Trece amestecul printr-o sita si pune-l intr-un castron.
4. Adauga apa sau supa de legume pentru a obtine o consistenta placuta. Asezoneaza dupa gust. Fierbe restul de mazare in apa sarata pana se inmoaie, raceste-o si adaug-o in iaurt.
5. Taie marunt cateva frunze de menta, pastrand tulipinile pentru decor. Amesteca menta tocata in iaurt si asezoneaza cu sare si piper. Pentru servire, toarna supa cu iaurt in castroane si pune iaurtul in mijloc. Garniseste cu tulpinile de menta ramase.
100ml de ulei de masline
4 tulpini de telina, taiate marunt
1 ceapa mare, taiata marunt
O jumatate de bulb de fenicul, taiat marunt
O jumatate de manunchi de patrunjel, inclusiv cu tulpini, taiat marunt
250g de cartofi, curatati si taiati
supa de legume
250g de mazare
250g de spanac
Un manunchi mic de menta
115ml iaurt de casa
Adaugă comentariu