O combinație inedită pentru un prânz exploziv.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 linguriță semințe chimen
- 2 lingurițe semințe de coriandru
- 1 ceapă tocată
- 225 g morcovi tăiat cuburi
- 75 g linte roșie
- 300 ml suc de portocale
- 2 linguri iaurt natural cu conținut scăzut de grăsimi
- coriandru tocat pentru ornat
- un vârf cuțit boia
- 600 ml stoc legume
Modalitate de preparare:
- Zdrobiți semințele într-un mojar, lăsați-le să se usuce și prăjiți-le într-o tigaie până când se rumenesc ușor.
- Adăugați ceapa, morcovii, lintea, sucul de portocale, stocul de legume și condimentele.
- Aduceți în punctul de fierbere.
- Acoperiți cu un capac și lăsați pe foc până când lintea începe să se înmoaie.
- Transferați într-un procesor de alimente și pulsați până la obținerea unei texturi moi.
- Asezonați după gust.
- Aduceți din nou în punctul de fierbere și serviți.
- Presărați coriandru și adăugați iaurt în momentul servirii.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu