Home » Supe și ciorbe » Supa de napi
Supe și ciorbe

Supa de napi

  1. Amestecați într-un bol făina, oul și un praf de sare.
  2. Turnați 125 ml apă și amestecați continuu cu un tel.
  3. Turnați restul de apă în fir subțire pentru a obține o compoziție asemănătoare aluatului de clătite.
  4. Turnați câte un polonic din compoziție într-o tigaie bine încinsă.
  5. Scoateți clătitele pe o farfurie, lăsați-le să se răcorească, apoi tăiați-le fideluță.
  6. Lăsați fâșiile obținute într-o tavă de cuptor, în cuptorul preîncălzit la 150 de grade.
  7. Tocați usturoiul și tăiați prazul cât mai fin.
  8. Tocați napii și șunca în bucăți mici.
  9. Prăjiți șunca pentru 2-3 minute, apoi adăugați prazul, usturoiul și napii. 
  10. Turnați 250 ml apă și lăsați supa să fiarbă pentru 20 de minute la foc potrivit.
  11. Încorporați laptele și serviți supa ca atare sau trecută prin blender.
  12. Asezonați cu scorțișoară și serviți cu fideaua uscată în cuptor. 

  Credot Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

supa_de_napi.jpg

  • 500 g napi
  • 3 căței usturoi
  • 1 praz 
  • 1 lingură ulei
  • 250 ml apă
  • 100 g suncă afumată
  • 250 ml lapte
  • un praf nucșoară
  • sare
  • 120 g făină
  • 1 ou
  • 250 ml apă
Supa cu șuncă și servită cu clătite, sună mai mult decât delicios.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.