- Amestecați într-un bol făina, oul și un praf de sare.
- Turnați 125 ml apă și amestecați continuu cu un tel.
- Turnați restul de apă în fir subțire pentru a obține o compoziție asemănătoare aluatului de clătite.
- Turnați câte un polonic din compoziție într-o tigaie bine încinsă.
- Scoateți clătitele pe o farfurie, lăsați-le să se răcorească, apoi tăiați-le fideluță.
- Lăsați fâșiile obținute într-o tavă de cuptor, în cuptorul preîncălzit la 150 de grade.
- Tocați usturoiul și tăiați prazul cât mai fin.
- Tocați napii și șunca în bucăți mici.
- Prăjiți șunca pentru 2-3 minute, apoi adăugați prazul, usturoiul și napii.
- Turnați 250 ml apă și lăsați supa să fiarbă pentru 20 de minute la foc potrivit.
- Încorporați laptele și serviți supa ca atare sau trecută prin blender.
- Asezonați cu scorțișoară și serviți cu fideaua uscată în cuptor.
Credot Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 500 g napi
- 3 căței usturoi
- 1 praz
- 1 lingură ulei
- 250 ml apă
- 100 g suncă afumată
- 250 ml lapte
- un praf nucșoară
- sare
- 120 g făină
- 1 ou
- 250 ml apă
Supa cu șuncă și servită cu clătite, sună mai mult decât delicios.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu