Supă de năut în variantă marocană, mai gustoasă și mai aromată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de masline
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 tije țelină apio, tocată
- 2 lingurițe de chimen măcinat
- 600 ml supă de legume fierbinte
- 400 roșii la conservă
- 400 g năut, clătit și scurs
- 100 g mazăre congelată
- coajă și zeama de la 1/2 lămâie
- frunze de coriandru sau pătrunjel pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, apoi se prăjește ceapa și țelina ușor timp de 10 minute, până când inmoaie, amestecând frecvent.
- Adăugați chimenul și prăjiți pentru încă 1 minut.
- Adăugați stocul de legume, roșiile și năutul, plus piper negru măcinat.
- Fierbeți la foc mic timp de 8 minute.
- Adăugați mazărea congelată și sucul de lămâie, apoi se fierbe timp de încă 2 minute.
- Asezonați după gust, apoi acoperiți cu coajă de lămâie și ierburi tocate.
- Se servește cu pâine prăjită.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu