Curata cepele si usturoiul si incalzeste-le in unt. Toarna supa, vinul alb, vermutul si lasa un pic sa fiarba. Adauga smantana, mai lasa putin sa fiarba la foc mic, apoi rastoarna peste parmezanul ras. Pune sare si piper.
Strecoara supa. Pentru continut sunt potrivite cozile de rac.
Pentru grisine, stoarce un pic rosiile, curata-le, taie-le in patru, scoate-le semintele si taie-le in bucati mici. Apoi amesteca rosiile cu carnea de rac, chili, busuioc si usturoi si drege-le cu sare si piper. Intinde amestecul pe patrate din aluat.
Lipeste capetele cu albus de ou si prajeste-le in ulei pana cand devin aurii. Serveste-le cu supa.
Sursa: Revista FEMEIA.
200 g parmezan proaspat ras
2 cepe
un catel de usturoi
50 g unt
600 ml supa de carne
250 g smantana
60 ml vin alb sec
60 ml vermut sec
sare, piper pisat
4 cozi de rac (gata fierte pentru a fi gatite)
Pentru grisine:
aluat (din comert)
100 g carne de rac taiata marunt
o masura de pastai de chili taiate fin
4 foi de busuioc taiate marunt
1/2 de catel de usturoi pisat
o rosie
un albus
ulei pentru gatit
Adaugă comentariu