O supă de toamnă condimentată și bogată în nutrienți.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 conopidă mărime medie, ruptă în bucăți
- 3 păstârnaci, tăiați rondele
- 2 cepe, tocate
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 1 linguriță semințe de coriandru
- 1/2 linguriță turmeric
- 3 căței de usturoi feliați
- 1-2 ardei verzi, fără semințe și tocați
- 1 bucată de ghimbir de 5 cm, tocat
- sucul și coaja de la 1 lămâie
- 1 l stoc de legume
- 1 mână frunze coriandru, tocate
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se adaugă legumele.
- Se acoperă parțial și se călesc încet timp de 10-15 minute până se înmoaie.
- Într-o tigaie separată, adăugați condimentele cu un vârf de cuțit de sare timp de câteva minute până când devin parfumate.
- Se mărunțesc cu un mojar până devin o pulbere fină.
- Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul și condimentele peste legume și se fierbe timp de aproximativ 5 minute, amestecând în mod regulat.
- Se adaugă sucul și coaja de lămâie.
- Se toarnă stocul de legume.
- Fierbeți timp de 25-30 de minute, până când toate legumele sunt fragede.
- Transferați într-un blender și pulsați până obțineți textura unui piure cremos.
- Asezonați după gust, adăugați coriandru și completați cu mai mult suc de lămâie pentru a echilibra gustul.
- Serviți imediat sau păstrați la frigider.
- Puneți alături o felie de pâine prăjită unsă cu usturoi pentru a intensifica aromele.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu