Home » Supe și ciorbe » Supă de păstârnac cu conopidă
Supe și ciorbe

Supă de păstârnac cu conopidă

O supă de toamnă condimentată și bogată în nutrienți.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 conopidă mărime medie, ruptă în bucăți
  • 3 păstârnaci, tăiați rondele
  • 2 cepe, tocate
  • 1 linguriță semințe de fenicul
  • 1 linguriță semințe de coriandru
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 3 căței de usturoi feliați
  • 1-2 ardei verzi, fără semințe și tocați
  • 1 bucată de ghimbir de 5 cm, tocat
  • sucul și coaja de la 1 lămâie
  • 1 l stoc de legume
  • 1 mână frunze coriandru, tocate

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare și se adaugă legumele.
  2. Se acoperă parțial și se călesc încet timp de 10-15 minute până se înmoaie.
  3. Într-o tigaie separată, adăugați condimentele cu un vârf de cuțit de sare timp de câteva minute până când devin parfumate.
  4. Se mărunțesc cu un mojar până devin o pulbere fină.
  5. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul și condimentele peste legume și se fierbe timp de aproximativ 5 minute, amestecând în mod regulat.
  6. Se adaugă sucul și coaja de lămâie.
  7. Se toarnă stocul de legume.
  8. Fierbeți timp de 25-30 de minute, până când toate legumele sunt fragede.
  9. Transferați într-un blender și pulsați până obțineți textura unui piure cremos.
  10. Asezonați după gust, adăugați coriandru și completați cu mai mult suc de lămâie pentru a echilibra gustul.
  11. Serviți imediat sau păstrați la frigider.
  12. Puneți alături o felie de pâine prăjită unsă cu usturoi pentru a intensifica aromele.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.