Somonul gătit la aburi se lasă să se răcească. Se taie în cuburi, se sărează după gust, se adaugă albușul și se amestecă bine ingredientele până la obținerea unui piure fin.
Treptat se adaugă 50 ml smântână.
Compoziția rezultată se trece printr-o sită și se lasă la frigider 2 ore.
Ceapa se călește în 30 g unt, se adaugă supă de pește și se fierbe 5 minute.
Se adaugă smântâna.
Pătrunjelul se toacă mărunt, se adaugă restul de unt și împreună cu câteva linguri de supă se pun in blender pentru a fi mixate.
Se toarnă peste supă amestecul obținut.
Cu o lingurița din compoziția de pește se fac găluște mici și se fierb în apă cu sare pentru 5 minute.
Supa se servește cu unt sărat si cu găluștele de somon.
Se condimentează cu sare și piper după gust.
Credit foto: Fotolia/ Viktorija
80 g somon
sare
piper
1 albuș
250 ml smântână
1 ceapă
60 g unt
200 ml supă pește
3-4 legături pătrunjel
Adaugă comentariu