Home » Supe și ciorbe » Supa de peste
Supe și ciorbe

Supa de peste

1. Pregateste o zeama din capetele si carcasele de creveti, oasele de peste, vin, apa, zeama, ½ de ceapa, 10ml din usturoi si o frunza de dafin intr-o oala mare. Lasa-o sa fiarba.

2. Redu temperatura si lasa la fiert timp de 20 de minute. Strecoara amestecul si pastreaza zeama.

3. Incalzeste uleiul intr-o oala mare si adauga restul de ceapa si de usturoi si prazul. Acopera si prajeste timp de 10 minute la foc mic sau pana ce ceapa este moale, dar nu maronie. Amesteca din cand in cand. 

4. Adauga rosiile, pasta de tomate, sofranul, restul de frunze de dafin, busuiocul, semintele de chimen, coaja de portocale, sarea si piperul. Lasa pe foc fara capac timp de 10 minute amestecand frecvent. Redu temperatura, adauga pestele si midiile, acopera si lasa la fiert timp de 4-5 minute. Adauga crevetii, acopera si lasa la fiert inca 3-4 minute.

Poza principala

h_01041844.jpg

500g de creveti mari (pastreaza capetele si carcasa pentru zeama)

500g de peste alb dezosat si depielitat (pastreaza oasele pentru zeama), taiat cuburi

250ml de zeama de peste

250ml de vin alb

500ml de apa

2 ½ cepe rosii, taiate marunt

25g usturoi taiat marunt

3 frunze de dafin

60ml ulei de masline

1 praz mic, taiat marunt

1 conserva de rosii taiate

45ml de pasta de tomate

1g de praf de sofran

15g busuioc proaspat taiat marunt

5g de seminte de chimen

4g de coaja de portocale

Sare si piper

12 de midii proaspete

125g de patrunjel proaspat taiat marunt

O supa savuroasa de peste pentru iubitorii de fructe de mare.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.