1. Pregateste o zeama din capetele si carcasele de creveti, oasele de peste, vin, apa, zeama, ½ de ceapa, 10ml din usturoi si o frunza de dafin intr-o oala mare. Lasa-o sa fiarba.
2. Redu temperatura si lasa la fiert timp de 20 de minute. Strecoara amestecul si pastreaza zeama.
3. Incalzeste uleiul intr-o oala mare si adauga restul de ceapa si de usturoi si prazul. Acopera si prajeste timp de 10 minute la foc mic sau pana ce ceapa este moale, dar nu maronie. Amesteca din cand in cand.
4. Adauga rosiile, pasta de tomate, sofranul, restul de frunze de dafin, busuiocul, semintele de chimen, coaja de portocale, sarea si piperul. Lasa pe foc fara capac timp de 10 minute amestecand frecvent. Redu temperatura, adauga pestele si midiile, acopera si lasa la fiert timp de 4-5 minute. Adauga crevetii, acopera si lasa la fiert inca 3-4 minute.
500g de creveti mari (pastreaza capetele si carcasa pentru zeama)
500g de peste alb dezosat si depielitat (pastreaza oasele pentru zeama), taiat cuburi
250ml de zeama de peste
250ml de vin alb
500ml de apa
2 ½ cepe rosii, taiate marunt
25g usturoi taiat marunt
3 frunze de dafin
60ml ulei de masline
1 praz mic, taiat marunt
1 conserva de rosii taiate
45ml de pasta de tomate
1g de praf de sofran
15g busuioc proaspat taiat marunt
5g de seminte de chimen
4g de coaja de portocale
Sare si piper
12 de midii proaspete
125g de patrunjel proaspat taiat marunt
Adaugă comentariu