1.Curăţă ardeiul gras de seminţe şi cotor, spală-l într-un jet de apă şi taie-l feliuţe subţiri. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt. Spală pieptul de pui, îndepărtează oasele dacă există şi taie în fâşii subţiri.
2.Pune uleiul la încins într-o cratiţă şi căleşte iute ardeiul gras şi usturoiul, apoi adaugă puiul şi când carnea începe să se albească stinge cu doi litri de apă. Sărează şi lasă să fiarbă vreo 20 de minute.
3.Toarnă laptele de cocos într-un castron şi adaugă câte un polonic de supă, amestecând încet până aduci la aceeaşi temperatură, după care toarnă totul peste carne şi mai lasă să fiarbă vreo 15 minute.
4.Stinge focul şi potriveşte gustul cu zeamă de lămâie, coriandru tocat mărunt şi piper. Se serveşte fierbinte.
credit foto: Photoland/Profimedia
Supa de pui Miso
500 ml de lapte de cocos
2 piepţi de pui
1 ardei gras
2 fire de coriandru (sau patrunjel verde)
zeama de la o lămâie
2 căţei de usturoi
1 lingură de ulei
piper
sare
Adaugă comentariu