Home » Supe și ciorbe » Supa de pui, preferata întregii familii. 5 rețete care merită încercate
Supe și ciorbe

Supa de pui, preferata întregii familii. 5 rețete care merită încercate

Supa de pui este considerata în întreaga lume „comfort food”, un preparat cald și sățios care ne face să ne simțim bine în momentele dificile și zilele mohorâte. În unele țări se crede chiar că ar ajuta în tratarea răcelii, deși nu există dovezi în acest sens.

Supă de pui asiatică cu tăiței

supa de pui cu taitei

Ingrediente (2 porții)

  • 900 ml supă pui
  • 1 piept de pui fără piele
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
  • 50 g orez sau fidea de orez
  • 2 linguri porumb dulce
  • 2-3 ciuperci feliate subțire
  • 2 fire ceapă verde, tocate mărunt
  • 2 lingurițe sos de soia
  • frunze de mentă, busuioc și ardei iute tocat pentru servire

Mod de preparare

  1. Turnați supa de pui într-o oală și adăugați carnea, ghimbirul și usturoiul.
  2. Se aduce în punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acoperă vasul cu un capac și se fierbe timp de 20 minute până când carnea este fragedă.
  3. Scoateți carnea și feliați-o subțire.
  4. Adăugați din nou carnea în oală, împreună cu tăițeii de orez, ciupercile, jumătate din cantitatea de ceapă și sosul de soia.
  5. Fierbeți totul timp 3-4 minute până când tăițeii sunt fragezi.
  6. Distribuiți supa în boluri și presărați ceapă verde pe deasupra și ardei iute.
  7. Serviți cu sos de soia suplimentar.

Citește și: Ce condimente se folosesc la prepararea cărnii de pui

Supă de primăvară cu piept de pui

supa de primvara cu piept de pui

Ingrediente (2 porții)

  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 piept de pui cu piele
  • 500 ml supă de pui
  • 1 felie de pâine tăiată în cuburi
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 pumni cu verdeață de primăvară, fin feliate
  • 4 bucăți sparanghel, tăiate în bucăți
  • 40 g mazăre
  • 400 g fasole la conservă, scursă și clătită

Mod de preparare

  1. ncingeți cuptorul la 200 de grade.
  2. Încingeți 1 lingură de ulei de msăline într-o tigaie și rumeniți carnea de pui pe ambele părți.
  3. Îndepărtați carnea din tigaie și adăugați supa de pui.
  4. Când aceasta atinge punctul de fierbere adăugați carnea și fierbeți timp de 5 minute.
  5. Opriți focul, acoperiți vasul cu un capac și lăsați să se odinească 30 de minute.
  6. Plasați cuburile de pâine într-o tavă de cuptor, stropiți cu ulei, sare și parmezan.
  7. Dați pâinea la cuptor timp de 6 minute până devine aurie.
  8. Scoateți puiul din tigai eși feliați-l.
  9. Aduceți din nou supa în punctul de fierbere și adăugați în ea verdeața, mazărea și sparanghelul.
  10. Gătiți timp de 1 minut după care adăugați carnea de pui și fasolea scursă și clătită.
  11. Distribuiți în boluri și serviți cu crutoane de pâine și parmezan.

Supă de pui cu tarhon

supa de pui cu tarhon

Ingrediente (6 porții)

  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 2 fire de tarhon
  • piper boabe
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Taie puiul în bucăţi și pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma ori de câte ori este nevoie.
  2. Adaugă ceapa tăiată julien, morcovul și rădăcina de pătrunjel rondele. Lasă să fiarbă la foc moderat.
  3. După 15-20 de minute, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe și ardeiul mărunt. Pentru a da un gust mai bun, pune în supă câteva boabe de piper și foile de dafin.
  4. Când legumele și carnea sunt bine fierte, potrivește gustul de sare și scufundă frunzele de tarhon. Lasă-le câteva minute, apoi îndepărtează-le.
  5. La final, aromatizează supa cu pătrunjel tocat fin.

Încearcă și: Mâncărică de pui, bacon și cartofi (rețetă pentru slow cooker)

Supă de varză cu ficat de pui

supa de varza cu pui

Ingrediente (4 porții)

  • 1 varză albă
  • 3/4 l apă
  • 1 concentrat de pui
  • 1 concentrat de legume
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1-2 linguri de unt
  • 250g de ficat de pui
  • ½ linguriță de salvie
  • 1 lingură de cimbru proaspăt
  • ½ lingură de zeamă de pui

Mod de preparare

  1. Pune apa și cuburile de concentrate la fiert. Rade varza și pune-o în apă clocotită. Lasă la fiert 5-10 minute. Curăță și taie ceapa.
  2. Taie ficățeii de pui în bucăți mai mici. Călește ceapa în unt până e aproape moale. Dă focul mai mare și adaugă ficatul de pui. Asezonează cu salvie, cimbru și zeama de pui.
  3. Adaugă câteva linguri de apă, daca este necesar. Pune supa în castroane și pune ceapa și ierburile deasupra.

Supă de cartof dulce cu pui

supa thai de cartof dulce

Ingrediente (2 porții)

  • 1 lingură ulei măsline
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat
  • 2 cm ghimbir, tocat
  • 1 tijă lemongrass
  • 1 pachet de 25 g coriandru, frunzele tocate
  • 2 linguri pastă thai roșie
  • 750 ml stock de pui
  • 160 ml cremă de cocos
  • 500 g cartof dulce, tăiat cuburi
  • 2 piepți de pui fără piele
  • sucul de la 1 limetă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sos de pește
  • pâine prăjită pentru servit

Mod de preparare

  1. Se încălzește uleiul într-o cratiță mare.
  2. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, lemongrass, coriandru și pasta de curry curry și se fierbe timp de 2 – 3 minute, până când aromele sunt eliberate.
  3. Se adaugă supa de pui, crema de nucă de cocos și cartofii dulci și se fierbe timp de 15 minute sau până când cartofii sunt moi.
  4. Se scoate lemongrass și se aruncă.
  5. Se transferă cu grijă într-un blender și se pasează până la omogenizare.
  6. Transferați din nou în oală, se adaugă carnea de pui și se fierbe ușor timp de 5 – 10 minute sau până când puiul este gătit.
  7. Se încorporează sucul de lămâie, zahărul și sosul de pește.
  8. Presărați frunze de coriandru și serviți.

Poftă bună!

Încearcă și: Salată de pui cu varză chinezească

 

Surse foto: 123rf, iStock

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE