1. Oparesc pentru un minut roșiile, le curaț coaja și le tai în bucați mici.
2. Topesc untul într-o oala și adaug ceapa și morcovul tocate marunt. Când ceapa devine translucida, adaug doua linguri cu faina și amestec (doua minute) bine, astfel încât sa nu ramâna cocoloașe.
3. Adaug pulpa de roșii, apa și foile de dafin. Acopar oala cu un capac și las supa de rosii sa fiarba vreo 20 de minute, calculate de la primul clocot.
4. Îndepartez foile de dafin și pasez supa pâna ce devine fina și cremoasa. Pun laptele într-un vas separat, adaug peste el un polonic cu supa, amestec bine și îl torn în supa de rosii fierbinte.
5. Fierb fideaua în apă cu sare și o las la scurs. Adaug fidea în supă doar în momentul servirii (altfel se îngroasă prea mult supa). Presar leuștean tocat și servesc mesenilor. Poftă bună!
Supa de rosii si usturoi
1,5 kg rosii
200 g fidea
1 ceapa
2 morcovi
500 ml apa
2 foi de dafin
2 linguri cu faina
150 ml lapte
50 g unt
leuștean
sare
piper
Supa de rosii si paine
Adaugă comentariu