Home » Supe și ciorbe » Supa de rosii cu mascarpone
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa de rosii cu mascarpone

Foto
123RF
Textură cremoasă și elegantă pentru o masă festivă.
supa_de_rosii_cu_mascarpone.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 kg roșii, bine coapte
  • un praf zahăr pudră
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă tocată fin
  • 1 morcov, tocat mărunt
  • 1 crenguță cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 2 căței usturoi, tocați
  • 1 lingură roșii deshidratate
  • supă legume 600 ml
  • 2 linguri brânză mascarpone

 Pentru servit:

  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt 

 Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 170 de grade.
  2. Aduceți un vas cu apă în punctul fierberii și pregătiți un bol cu cuburi de gheață.
  3. Faceți o tăietură mică în partea de jos a roșiei și scufundați-le în apă fierbinte pentru 10 secunde apoi transferați-le în bolul cu gheață.
  4. Lăsați roșiile într-o sită să se scurgă, decojiți-le, tăiați-le pe jumătate și așezați-le într-o tavă de cuptor cu partea tăiată în sus.
  5. Presărați roșiile cu sare, piper și zahăr pudră.
  6. Stropiți-le cu oțet și ulei de măsline.
  7. Introduceți tava în cuptor pentru 1 oră.
  8. Încingeți 1-2 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și căliți ceapa împreună cu morcovul timp de aproximativ 10 minute, la foc domol.
  9. Adăugați crenguța de cimbru, foile de dafin și usturoiul și lăsați pe foc pentru încă 1 minut.
  10. Adăugați roșiile coapte împreună cu sucul din tavă.
  11. Turnați amestecul peste supa de legume, condimentați cu sare și piper și aduceți supa în punctul de fierbere.
  12. Mențineți pe foc pentru 10 minute.
  13. Scoateți foile de dafin și crenguța de cimbru din supă și aruncați-le.
  14. Adăugați brânza mascarpone și treceți supa prin blender.
  15. Serviți supa cu cimbru proaspăt tocat și stropită cu ulei de măsline. 
  16. Poate fi păstrată la frigider timp de 3 zile.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.