Foto
123RF
Textură cremoasă și elegantă pentru o masă festivă.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 kg roșii, bine coapte
- un praf zahăr pudră
- 1 lingură oțet balsamic
- 3 linguri ulei măsline
- 1 ceapă tocată fin
- 1 morcov, tocat mărunt
- 1 crenguță cimbru
- 2 frunze dafin
- 2 căței usturoi, tocați
- 1 lingură roșii deshidratate
- supă legume 600 ml
- 2 linguri brânză mascarpone
Pentru servit:
- ulei de măsline
- cimbru proaspăt
Modalitate de preparare:
- Încălziți cuptorul la 170 de grade.
- Aduceți un vas cu apă în punctul fierberii și pregătiți un bol cu cuburi de gheață.
- Faceți o tăietură mică în partea de jos a roșiei și scufundați-le în apă fierbinte pentru 10 secunde apoi transferați-le în bolul cu gheață.
- Lăsați roșiile într-o sită să se scurgă, decojiți-le, tăiați-le pe jumătate și așezați-le într-o tavă de cuptor cu partea tăiată în sus.
- Presărați roșiile cu sare, piper și zahăr pudră.
- Stropiți-le cu oțet și ulei de măsline.
- Introduceți tava în cuptor pentru 1 oră.
- Încingeți 1-2 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și căliți ceapa împreună cu morcovul timp de aproximativ 10 minute, la foc domol.
- Adăugați crenguța de cimbru, foile de dafin și usturoiul și lăsați pe foc pentru încă 1 minut.
- Adăugați roșiile coapte împreună cu sucul din tavă.
- Turnați amestecul peste supa de legume, condimentați cu sare și piper și aduceți supa în punctul de fierbere.
- Mențineți pe foc pentru 10 minute.
- Scoateți foile de dafin și crenguța de cimbru din supă și aruncați-le.
- Adăugați brânza mascarpone și treceți supa prin blender.
- Serviți supa cu cimbru proaspăt tocat și stropită cu ulei de măsline.
- Poate fi păstrată la frigider timp de 3 zile.
Facebook Comments
Adaugă comentariu