Home » Supe și ciorbe » Supa de rosii cu paine
Supe și ciorbe

Supa de rosii cu paine

Foto
Thinkstock/ getty images
Supa de roșii este una din cele mai gustoase, iar această combinație cu busuioc din belșug, usturoi și pâine este un deliciu.
supa_de_rosii_cu_paine.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g roșii cherry 
  • 3 căței usturoi, feliați
  • 1 legătură busuioc, tocat
  • ulei măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 conserve X 400 g roșii
  • 2 bucăți pâine uscată

  Modalitate de preparare: 

  1. Amestecați roșiile cherry tăiate în jumătate cu 1 cățel de usturoi feliat și un sfert din cantitatea de busuioc tocat.
  2. Așezați amestecul într-o tavă de cuptor și stropiți-le cu ulei de măsline.
  3. Condimentați cu sare și piper după gust și introduceți tava în cuptor  la 180 de grade pentru 20 de minute.
  4. Într-o tigaie adăugați restul cantității de usturoi și busuiocul rămas.
  5. Căliți la foc mic pentru 1 minut până când se înmoaie.
  6. Adăugați roșiile din conservă, clătiți conserva cu apă și adăugați apa în tigaie.
  7. Lăsați-le să fiarbă la foc potrivit pentru 15 minute.
  8. Rupeți pâinea și adăugați-o în oală. Amestecați bine și potriviți gustul cu sare și piper.
  9. Lăsați supa la foc mic pentur 10 minute.
  10. Adăugați roșiile din cuptor cu tot cu zeama care s-a lăsat din ele.
  11. Amestecați bine și zdrobiți roșiile rămase întregi. 
  12. Fierbeți supa pentru încă 5 minute.
  13. Adăugați 6 linguri cu ulei de măsline și repartizați supa în boluri.
  14. Serviți cu busuioc tocat.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.