Foto
Thinkstock/ getty images
Supa de roșii este una din cele mai gustoase, iar această combinație cu busuioc din belșug, usturoi și pâine este un deliciu.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g roșii cherry
- 3 căței usturoi, feliați
- 1 legătură busuioc, tocat
- ulei măsline
- sare
- piper măcinat
- 2 conserve X 400 g roșii
- 2 bucăți pâine uscată
Modalitate de preparare:
- Amestecați roșiile cherry tăiate în jumătate cu 1 cățel de usturoi feliat și un sfert din cantitatea de busuioc tocat.
- Așezați amestecul într-o tavă de cuptor și stropiți-le cu ulei de măsline.
- Condimentați cu sare și piper după gust și introduceți tava în cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Într-o tigaie adăugați restul cantității de usturoi și busuiocul rămas.
- Căliți la foc mic pentru 1 minut până când se înmoaie.
- Adăugați roșiile din conservă, clătiți conserva cu apă și adăugați apa în tigaie.
- Lăsați-le să fiarbă la foc potrivit pentru 15 minute.
- Rupeți pâinea și adăugați-o în oală. Amestecați bine și potriviți gustul cu sare și piper.
- Lăsați supa la foc mic pentur 10 minute.
- Adăugați roșiile din cuptor cu tot cu zeama care s-a lăsat din ele.
- Amestecați bine și zdrobiți roșiile rămase întregi.
- Fierbeți supa pentru încă 5 minute.
- Adăugați 6 linguri cu ulei de măsline și repartizați supa în boluri.
- Serviți cu busuioc tocat.
Facebook Comments
Adaugă comentariu