Roșii, legume și condimente pentru o porție de supă aromată și sănătoasă.
Dificultate: ușor
Timp de prepapare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri ulei măsline
- sare
- un praf de zahăr
- piper alb
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 foaie de dafin
- 250 ml zeamă de legume
- 1 cutie de roșii la conservă, tăiate cuburi
- 1 linguriță boia iute
- 6-8 frunze de salvie
- baghetă
Modalitate de prepapare:
- Decojiți ceapa și usturoiul și tăiați cuburi.
- Încingeți 1 linguriță de ulei în oală și adăugați ceapa împreună cu usturoiul, peste care adăugați sare, zahăr și piper.
- Mențineți pe foc până devin translucide.
- Încorporați pasta de tomate, adăugați foaia de dafin și turnați supa de legume.
- Adăugați roșiile tocate împreună cu zeama lăsată de acestea în cutie.
- Fierbeți supa timp de 20 de minute.
- Asezonați cu sare, piper și boia.
- Încingeți 1 linguriță de ulei într-o tigaie și prăjiți frunzele de salvie.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade, tăiați bagheta pe lungime și ungeți-o cu ulei de măsline.
- Introduceți bagheta la cuptor timp de 5-7 minute până când se rumenește.
- Frecați bagheta cu usturoi și serviți supa fierbinte cu pâine prăjită și salvie.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu