Home » Supe și ciorbe » Supă de roșii cu salvie prăjită
Supe și ciorbe

Supă de roșii cu salvie prăjită

Roșii, legume și condimente pentru o porție de supă aromată și sănătoasă.

Dificultate: ușor

Timp de prepapare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • un praf de zahăr
  • piper alb
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml zeamă de legume
  • 1 cutie de roșii la conservă, tăiate cuburi
  • 1 linguriță boia iute
  • 6-8 frunze de salvie
  • baghetă

Modalitate de prepapare:

  1. Decojiți ceapa și usturoiul și tăiați cuburi.
  2. Încingeți 1 linguriță de ulei în oală și adăugați ceapa împreună cu usturoiul, peste care adăugați sare, zahăr și piper.
  3. Mențineți pe foc până devin translucide.
  4. Încorporați pasta de tomate, adăugați foaia de dafin și turnați supa de legume.
  5. Adăugați roșiile tocate împreună cu zeama lăsată de acestea în cutie.
  6. Fierbeți supa timp de 20 de minute.
  7. Asezonați cu sare, piper și boia.
  8. Încingeți 1 linguriță de ulei într-o tigaie și prăjiți frunzele de salvie.
  9. Încingeți cuptorul la 180 de grade, tăiați bagheta pe lungime și ungeți-o cu ulei de măsline.
  10. Introduceți bagheta la cuptor timp de 5-7 minute până când se rumenește.
  11. Frecați bagheta cu usturoi și serviți supa fierbinte cu pâine prăjită și salvie.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.