Home » Supe și ciorbe » Supă de roșii egipteană
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supă de roșii egipteană

supa egipteana
Supa de roșii este o alegere nu doar sănătoasă, ci și foarte gustoasă. Încearcă și tu această rețetă de origine egipteană și nu vei regreta!

Timp de preparare: rapid

Dificultate: ușor

Porții: 4

Ingrediente

  • 1 lingură unt
  • 1 ceapă galbenă mică, tocată mărunt
  • 1 cățel usturoi
  • 113 g ardei kapia
  • 500 g roșii proaspete
  • 560 ml supă de legume
  • 1/2 linguriță praf chilli
  • 1/4 linguriță boia de ardei
  • 1 limetă, feliată
  • sare
  • piper

Încearcă și: Supă de legume asiatică

Modalitate de preparare

  1. Într-o oală mai mare puneți untul să se topească.
  2. Adăugați ceapa și usturoiul, apoi gătiți la foc potrivit până când se înmoaie, aproximativ 5 minute.
  3. Adăugați ardeiul kapia tăiat mărunt și roșiile decojite.
  4. Fierbeți pentru 10 minute.
  5. Adăugați supa de legume, praful de chili, boiaua de ardei și mențineți pe foc pentru înca 5 minute.
  6. Cu un blender pasați până când obțineți un piure fin.
  7. Adăugați sare și piper după gust.
  8. Serviți supa caldă cu felii de limetă.

Poftă bună!

Încearcă și: Supă minestrone cu curcan

 

Sursă foto: Thinkstock/ getty images
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.