1. Coace ardeii si pune-i cu sare intr-un castron, acoeprit. Dupa cateva minute decojeste-i si curata-i de seminte, apoi taie-i in felii.
2. Incalzeste untul intr-o tigaie. Adauga ceapa, telina, morcovii si caleste-le amestecand pana se inmoaie ceapa, aproximativ 5 minute. Adauga ardeii, rosiile, zaharul si zeama. Lasa la fiert in oala acoperita timp de 15 minute. Lasa amestecul la racit, pune-l la blender si apoi la frigider pana se raceste.
3. Pentru pesto: pune ingredientele impreuna la blender pana se omogenizeaza. Serveste supa cu pesto deasupra, o lingura de smantana si arpagic.
2 ardei rosii grasi, taiati in patru
40g de unt
2 cepe rosii mici, taiate marunt
2 tulpini de telina, taiate marunt
2 morcovi mici, taiati marunt
4 rosii mari, decojite si taiate marunt
1 lingurita rasa cu zahar
1l zeama de pui
Sare si piper negru
200ml smantana
30g de arpagic taiat marunt
Pentru pesto
250g busuioc proaspat
30g de seminte de pin, prajite
2 catei de usturoi, zdrobiti
30g de parmezan ras
125ml de ulei de masline
Adaugă comentariu