1. Preincalzeste cuptorul. Taie rosiile in jumatate si pune-le, cu partea taiata in sus, pe o tava de copt. Taie in jumatate capatana de usturoi si pune-o in tava impreuna cu ceapa taiata. Stropeste cu ulei de masline si cu otet si presara zaharul. Tine la cuptor timp de 20-30 de minute sau pana cand se inmoaie.
2. Puneti rosiile si ceapa, alaturi de usturoiul decojit intr-un blender si pasati pana obtineti un piure cremos. Turnati amestecul intr-o cratita si adaugati pasta de tomate, nautul si zeama de legume. Aduceti la fierbere. Pasati nautul in timp ce amestecati bine.
3. Adaugati si parmezanul, amestecand. Condimentati cu sare si piper dupa gust si lasati sa dea cateva clocote. Serviti fierbinte, cu branza si bacon, si garnisiti cu frunze de patrunjel.
1kg de rosii proaspete
1 capatana de usturoi
2 cepe, taiate in patru
50ml de ulei de masline
30ml de otet
15g de zahar
45g de parmezan ras
30g de pasta de tomate
1 conserva de naut, scurs si uscat
400ml de zeama de legume
Sare si piper negru dupa gust
Busuioc proaspat
Adaugă comentariu