Se caleste ceapa in putin ulei de masline. Se pune si morcovul, dat pe razatoare, apoi se pune orezul.
Se calesc cateva minute dupa care se adauga apa, suc de rosii si rosiile curatate de pielita si pasate. Se lasa la fiert 20-30 min pana cand orezul este moale.
Se pune usturoiul, sarea, piperul si verdeata. Supa de rosii se serveste atat calda cat si rece, stropita cu putin ulei de masline si cu ceva ardei iute taiat marunt daca va place mai picanta.
Descopera si alte retete din Raftul Bunicii:
o cutie de 1l suc de rosii
2-3 rosii coapte bine (optional)
1 morcov
o ceapa
o cana de orez
2-3 cani de apa
cativa catei de usturoi
patrunjel, oregano, busuioc
sare, piper, ulei de masline
[…] o portie de supa de rosii sau salata din doua rosii cu branza (50 g) ori salata din doua oua fierte + doua rosii […]
[…] Supa de rosii este foarte bogata in proteine, glucide, dar si in antioxidanti si fibre, elemente esentiale pentru sanatatea intregii familii. […]