Supe și ciorbe

Supa de scoici si creveti

1.    Spală scoicile sub jet de apă rece și freacă-le cu o periuță. Pune-le într-o cratiță, toarnă vinul și gătește-le 3-4 minute.
2.    Scurge, dar păstrează zeama, și scoate scoicile din carapace.
3.    Încălzește uleiul într-o tigaie și aurește ceapa, usturoiul și bulbul de fenicul. După 3-4 minute, adaugă un praf de șofran, lichiorul de anason, supa, ¾ din cantitatea de scoici și smântâna.
4.    Lasă pe foc 3-4 minute până se încălzește și pasează totul cu ajutorul unui mixer vertical.
5.    Trage creveții într-o tigaie cu puțin ulei, cât să capete culoarea roz.
6.    Servește supa cu scoici și creveți deasupra și, după gust, cu rozmarin, pâine prăjită sau crutoane de pâine trase în unt.
credit foto: Guliver/Thinckstock

Poza principala

supa_de_scoici_509441059_mica.jpg

1 kg scoici
200 g creveți
200 ml vin alb
1 lingură cu ulei de măsline
1 ceapă tocată mărunt
1 cățel de usturoi zdrobit
1 bulb de fenicul tocat
șofran
50 ml lichior de anason
400 ml supă limpede de pește
150 ml smântână
rozmarin verde

O delicatesa pentru toti iubitorii fructelor de mare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE