Home » Supe și ciorbe » Supa de sfecla rosie cu ceapa verde si smantana
Supe și ciorbe

Supa de sfecla rosie cu ceapa verde si smantana

1. Prajeste ceapa si prazul la foc mic pana se inmoaie, dar inainte sa devina aurii

2. Adauga usturoiul si prajeste pana se inmoaie. Apoi adauga vinul, apa, sfecla rosie si ierburile. Lasa la fiert timp de 15 minute dupa ce da in clocot

3. Scoate frunza de dafin si scurge amestecul. Pune amestecul din nou in oala si adauga suc de lamaie, sucul de sfecla de zahar, otetul si asezoneaza. 

4. Decoreaza supa de sfecla rosie cu iaurt, ceapa verde taiata marunt si patrunjel.

 

Friptura de vita cu salata de sfecla rosie

Poza principala

h_01041168.jpg

300g de ceapa taiata

500g sfecla rosie fiarta (nu in otet)

2-3 catei de usturoi, taiati marunt

Jumatate de praz

60g de unt

1 frunza de dafin

3 fire mari de cimbru, taiate marunt

1 pahar de vin alb

600ml de apa

Suc de lamaie

250ml de suc de sfecla rosie

2 lingurite de otet sare si piper

Pentru servire

4 linguri de iaurt simplu

6 cepe verzi taiate marunt

Patrunjel tocat

O supa cremoasa cu un aspect deosebit datorita culorii aprinse a sfeclei de rosii. E consistenta si gustoasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.