1. Prajeste ceapa si prazul la foc mic pana se inmoaie, dar inainte sa devina aurii
2. Adauga usturoiul si prajeste pana se inmoaie. Apoi adauga vinul, apa, sfecla rosie si ierburile. Lasa la fiert timp de 15 minute dupa ce da in clocot
3. Scoate frunza de dafin si scurge amestecul. Pune amestecul din nou in oala si adauga suc de lamaie, sucul de sfecla de zahar, otetul si asezoneaza.
4. Decoreaza supa de sfecla rosie cu iaurt, ceapa verde taiata marunt si patrunjel.
300g de ceapa taiata
500g sfecla rosie fiarta (nu in otet)
2-3 catei de usturoi, taiati marunt
Jumatate de praz
60g de unt
1 frunza de dafin
3 fire mari de cimbru, taiate marunt
1 pahar de vin alb
600ml de apa
Suc de lamaie
250ml de suc de sfecla rosie
2 lingurite de otet sare si piper
Pentru servire
4 linguri de iaurt simplu
6 cepe verzi taiate marunt
Patrunjel tocat
Adaugă comentariu