1.Într-o oală, încinge untul şi sotează ceapa şi usturoiul. Când sunt gata, adaugă sare şi piper, morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe, porumbul şi apa. Acoperă şi lasă să fiarbă până legumele s-au pătruns.
2.Dizolvă făina şi crema de brânză în lapte, treptat, pentru a nu se forma cocoloaşe şi toarnă amestecul în supă împreună cu somonul perpelit pe un grătar încins 2 minute, apoi tăiat.
3.Lasă să fiarbă 5-8 minute, dă deoparte şi adaugă zeama şi coaja de lămâie, sare şi piper după gust. Serveşte supa de somon cu brânză cu pătrunjel/mărar verde tocat fin.
credit foto: Thinckstock
375 g somon proaspăt
1 lingură cu unt
1 ceapă tocată fin
1 căţel de usturoi
1 morcov mic
2 cartofi potriviţi
1 cutie mică cu porumb
2 linguri rase cu făină
500 ml apă
500 g lapte
200 g cremă de brânză
3 linguri cu zeamă de lămâie
1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie
pătrunjel verde
sare, piper
Adaugă comentariu