- Curăţă şi taie cuburi morcovii şi cartofii, iar prazul feliază-l.
- Încinge supa limpede de legume şi când stă să dea în clocot, adaugă legumele şi un praf de sare, după gust.
- Când legumele sunt aproape fierte, adaugă somonul tăiat şi firul de apio. Lasă-le să fiarbă 4-5 minute, apoi adaugă în oală amestecul de lapte şi smântână şi mai lasă pe foc 5-6 minute.
- Dă deoparte, scoate apio, şi lasă să stea măcar un sfert de oră înainte de a servi mesenilor această supă de somon.
credit: Thinckstock
Sugestie
Pentru servire, foloseşte crutoane de casă din pâine neagră şi, în funcţie de gust, mărar verde tocat fin.
Poza principala
Galerie foto
500 g somon proaspăt
3 morcovi mici
500 g cartofi albi
1 fir de praz
1 fir de apio
1,5 l supă de legume
200 ml lapte dulce
200 ml smântână pentru gătit
sare de mare
piper alb
O supă surprinzătoare, dulceagă, uşoară, aromată şi foarte gustoasă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu