Home » Supe și ciorbe » Supă de toamnă cu ghebe
Supe și ciorbe

Supă de toamnă cu ghebe

1.Pune două linguri cu ulei la încins și aurește ceapa și usturoiul tocate mărunt.

2.Adaugă cartofii tăiați cubulețe și morcovii felii și înăbușe-le împreună. Când și acestea s-a înmuiat, adaugă ghebele spălate în multe ape și puțin cimbru (sau după gust).

3.După 10 minute, toarnă 1,5 l de apă clocotită. Presară o linguriță rasă cu sare și lasaă să fiarbă acoperit 40-45 de minute.

4.Ia jumătate din supă (cu tot cu legume) și paseaz-o într-un blender, apoi adaug-o în supa de legume și ghebe.

5.Pune zeama de lămâie, smântâna diluată în prealabil cu zeamă caldă de supă, sare și piper proaspăt măcinat.

6.Servește supa de toamnă cu ghebe cu pătrunjel verde tocat.

credit foto: © memoru – Fotolia.com

 

Supă de linte (Mercimek çorbasi)

Poza principala

supa_de_toamna_fotolia_54909805_subscription_xxl.jpg_c_memoru_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g ghebe proaspete

3-4 linguri cu smântână

1 ceapă

2 cartofi mic

2 morcovi potriviți

2-3 căței de usturoi

cimbru 

pătrunjel verde

1 lămâie

ulei de măsline

sare

piper alb

 

Supă-cremă de conopidă

Savurează această supă bogată de toamnă cu ghebe proaspete și vei descoperi un gust absolut minunat.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.