1.Pune două linguri cu ulei la încins și aurește ceapa și usturoiul tocate mărunt.
2.Adaugă cartofii tăiați cubulețe și morcovii felii și înăbușe-le împreună. Când și acestea s-a înmuiat, adaugă ghebele spălate în multe ape și puțin cimbru (sau după gust).
3.După 10 minute, toarnă 1,5 l de apă clocotită. Presară o linguriță rasă cu sare și lasaă să fiarbă acoperit 40-45 de minute.
4.Ia jumătate din supă (cu tot cu legume) și paseaz-o într-un blender, apoi adaug-o în supa de legume și ghebe.
5.Pune zeama de lămâie, smântâna diluată în prealabil cu zeamă caldă de supă, sare și piper proaspăt măcinat.
6.Servește supa de toamnă cu ghebe cu pătrunjel verde tocat.
credit foto: © memoru – Fotolia.com
500 g ghebe proaspete
3-4 linguri cu smântână
1 ceapă
2 cartofi mic
2 morcovi potriviți
2-3 căței de usturoi
cimbru
pătrunjel verde
1 lămâie
ulei de măsline
sare
piper alb
Adaugă comentariu