Foto
Fotolia/ cook_inspire
Ciupercile shiitake, cunoscute în întreaga lume pentru beneficiile lor, vi le propunem astăzi într-o supă minunată, alături de varză și orez.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 8-10
Ingrediente:
- 1 lingură ulei canola
- 113 g ciuperci shiitake, tăiate felii subțiri
- 1-3 ardei jalapeno, tăiat felii subțiri
- 6 căței usturoi, tocat
- 1 lingură piure ghimbir
- 2 lămâi, sucul și coaja
- 1,8 l supă legume
- 100 g orez iasomie
- 2 linguri sos soia
- 1/2 varză tocată fin
- sos de usturoi sau sos chilli pentru servire
Modalitate de preparare:
- Se încinge uleiul într-o cratiță.
- Se adaugă ciupercile și se călesc pentru 5 minute, amestecați-le și gătiți-le pentru încă 5 minute.
- Adăugați ardeiul, usturoiul, ghimbirul și gătiți-le pentru alte 5 minute.
- Adăugați coaja de lămâie și supa de legume, apoi lăsați-le la foc domol.
- Turnați orezul, acoperiți oala cu un capac și fierbeți pentru 20 de minute sau până când orezul este gata.
- Adăugați sucul de lămâie, sosul de soia și varza.
- Lăsați supa să fiarbă câteva minute.
- Serviți cu sos de iaurt, chilli sau soia.
Facebook Comments
Adaugă comentariu