1. Intr-o oala mare pune legumele la prajit in ulei de masline, dar nu le lasa sa se coloreze.
2. Amesteca apoi coaja de portocale, sofranul si ierburile, apoi toarna vinul si zeama.
3. Dupa ce da in clocot, redu temperatura si lasa la fiert timp de 20 de minute.
4. Pune ardeii grasi rosii picanti, paprika, usturoiul si uleiul de masline la blender. Asezoneaza.
5. Cand e gata de servire, adauga pestele-calugar in amestecul de legume care fierbe, redu temperatura si acopera oala. Lasa la fiert timp de 2 minute.
6. Toarna in castroane si pune deasupra paine prajita unsa cu sos.
1 lingura de ulei de masline
230g de praz, taiat
2 morcovi medii, curatati si taiati
3 felii de coaja de portocala
Un varf de cutit de sofran
1 frunza de dafin
3 fire de patrunjel
1 fir de cimbru
1 cana de vin alb sec
1 ½ l de zeama de peste
sare de mare si piper negru
400g de peste-calugar fara piele, taiat in bucati mari
230g de creveti
Pentru sos
¾ cana de ardei grasi rosii picanti
½ lingurita de paprika
1 lingurita de usturoi taiat marunt
4 linguri de ulei de masline
Pentru servire
Paine prajita cu coaja
Adaugă comentariu