Foto
Thinkstock/ getty images
Dovleac, orz, linte roșie și condimente din belșug, într-o supă indiană cu arome tomnatice.

Această supă este absolut delicioasă, având la baza cele mai nutritive ingrediente și condimente.
Ingrediente:
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 200-300 g dovleac, tăiat în cuburi
- 100 g orz, fiert 10 minute și clătit în prealabil
- 200 g linte roșie
- 2-3 roșii, tocate
- o bucată mică de ghimbir
- 2 căței de usturoi
- 1-2 ardei iuți
- 1 mână coriandru proaspăt
- 2 frunze dafin
- 1 linguriță chimen
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță coriandru
- 1/2 linguriță scorțișoară
- apă
- ulei
Modalitate de preparare:
- Pregătiți o pastă din ghimbir, usturoi și ardeiul iute, introducând toate alimentele la blender pentru câteva secunde.
- Sotați restul condimentelor într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
- Mențineți până când chimenul începe să sară.
- Adăugați ceapa și pasta de ghimbir.
- Gătiți pentru încă 15 minute, la foc domol.
- Adăugați dovleacul, orzul fiert, lintea și roșiile împreună cu 1 litru de apă.
- Fierbeți până când lintea și dovleacul sunt gătite.
- Serviți supa caldă cu coriandru proaspăt.
Facebook Comments
Adaugă comentariu