Home » Supe și ciorbe » Supa indiana de toamna
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa indiana de toamna

Foto
Thinkstock/ getty images
Dovleac, orz, linte roșie și condimente din belșug, într-o supă indiană cu arome tomnatice.
supa_indiana_de_toamna.jpg

Această supă este absolut delicioasă, având la baza cele mai nutritive ingrediente și condimente. 

 Ingrediente: 

  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 200-300 g dovleac, tăiat în cuburi
  • 100 g orz, fiert 10 minute și clătit în prealabil
  • 200 g linte roșie
  • 2-3 roșii, tocate
  • o bucată mică de ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 1-2 ardei iuți 
  • 1 mână coriandru proaspăt
  • 2 frunze dafin
  • 1 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță coriandru
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • apă
  • ulei

 Modalitate de preparare: 

  1. Pregătiți o pastă din ghimbir, usturoi și ardeiul iute, introducând toate alimentele la blender pentru câteva secunde.
  2. Sotați restul condimentelor într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
  3. Mențineți până când chimenul începe să sară.
  4. Adăugați ceapa și pasta de ghimbir. 
  5. Gătiți pentru încă 15 minute, la foc domol.
  6. Adăugați dovleacul, orzul fiert, lintea și roșiile împreună cu 1 litru de apă.
  7. Fierbeți până când lintea și dovleacul sunt gătite. 
  8. Serviți supa caldă cu coriandru proaspăt.

  

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.