Rădăcinoasele coapte în prealabil sunt ideale pentru o supă extrem de aromată.
Dificultate : ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4 – 5
Ingrediente:
- 1 ceapă roșie tăiată în sferturi
- 300 g morcov, tăiat în bucăți de 2 cm
- 300 g păstârnac tăiat în bucăți de 2 cm
- 300 g dovleac tăiat în bucăți
- 1 cartof mic tăiat în bucăți de 2 cm
- 2 căței usturoi
- 1 lingură rasă de el hanout ( mix condimente )
- 1 1/2 linguri ulei măsline
- 1,3 l supă fierbinte de legume
- 6 linguri iaurt grecesc
- 1 lingură mentă tocată pentru servire ( opțional )
Modalitate de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt adăugați toate legumele.
- Presărați el hanout pe deasupra, stropiți-le cu ulei de măsline și asezonați cu sare.
- Agitați tava ăentru a amesteca aromele și introducei în cuptor pentru 30-35 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului când încep să se caramelizeze.
- Transferați legumele într-o oală mai mare și turnați peste ele supa de legume fierbinte.
- Fierbeți pentru 5 minute.
- Treceți supa printr-un blender până la omogenizare.
- Serviți supa cu 1 lingură de iaurt grecesc și mentă tocată sau pur și simplu ca atare.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu