Încearcă mereu ceva diferit, mai ales dacă esti vegetarian, de exemplu o supă marocană cu boabe de năut.
Dificultate : ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 tije țelină apio, tocată
- 2 lingurițe chimen măcinat
- 600 ml supă legume
- 400 ml roșii la conservă tocate, amestecate cu usturoi
- 500 g năut fiert, scurs și clătit ( la conservă )
- coaja și zeama de la 1/2 lămâie
- coriandru tocat sau pătrunjel pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul într-o oală și adăugați ceapa tocată împreună cu apio.
- Căliți pentru 10 minute până când începe să se înmoaie, după care adăugați chimenul și mențineți pe foc pentru încă 2 minute.
- Turnați stocul de legume și boabele de năut peste legume.
- Asezonați cu un praf de piper negru și fierbeți la foc mic timp de 8-10 minute.
- Adăugați sucul de lămâie.
- Mențineți pe foc pentru încă 2 minute.
- Distribuiți supa în bolri ți serviți cu coajă de lămâie și coriadnru sau pătrunjel tocat.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu