1.Spală şi toacă ceapa. Curăţă, spală şi taie cartofii, morcovii şi napii în cubuleţe. Taie carnea bucăţele.
2.Încinge uleiul şi căleşte ceapa împreună cu carnea. Adaugă cartofii, morcovii şi napii. Acoperă cu 1,5 l apă. Sărează, piperează şi adaugă condimentele. Amestecă toate ingredientele.
3.Taie roşiile cubuleţe. Adaugă-le peste restul ingredientelor. Pune lintea şi lasă 40 de minute la foc domol.
4.Adaugă năutul şi pastele şi mai lasă 20 de minute. Pune supa în castronele şi serveşte-o caldă.
credit foto: Photoland/Profimedia
Știai ? Harira e o supă populară mai ales în perioada Ramadanului. Marocanii o preferă fiindcă le încălzeşte stomacul şi sufletul.
250 g carne de miel
1 cutie de roşii decojite
2 linguri de linte verde
2 linguri de năut
2 cepe
2 cartofi
2 morcovi
2 napi (cartofi)
1 vârf cuţit amestec de condimente marocane (cardamom, nucşoară, ghimbir, turmeric)
1 vârf cuţit chimen pudră
1 vârf cuţit şofran
50 g vermicelli (paste chinezeşti, foarte subţiri)
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu