- Curățați peștii de solzi apoi filetați-i.
- Într-o tigaie mai mare, încingeți 4 linguri cu ulei de măsline și adăugați ceapa albă tăiată solzișori.
- Adăugați fileurile de pește, mai puțin calcanul și lăsați-le să se prăjeasă pentru 5 minute.
- Turnați vinul roșu, lăsați să se evapore apoi adăugați roșiile tăiate în sferturi.
- Adăugați oregano, busuiocul tocat și ardeiul iute.
- Potriviți cu sare după gust și lăsași să fiarbă pentru jumătate de oră la foc potrivit.
- Când este gata , treceți ingredientele printr-o strecurătoare.
- Într-o oală adăugați morcovii, apio, 1/2 ceapă galbenă, ulei de măsline și un praf de piper măcinat.
- Adăugați un pahar cu apă și lăsați legumele să fiarbă aproximativ 10 minute.
- Într-o tigaie căliți cealaltă jumătate de ceapă peste care adăugați sosul obținut de la pește.
- Când începe să clocotească supa, adăugați vinul alb și pastele.
- Lăsați să fiarbă încă 10 minute la foc potrivit.
- Adăugați calcanul, sare și piper măcinat.
- Lăsați totul să fiarbă la foc mic.
- Serviți supa cu busuioc proaspăt.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- 1 kg chefal
- 1 dorada mare
- 1 biban
- 3 calamari
- 1 calcan
- 2 kg roșii
- 1 ceapă albă
- 400 g paste făinoase ( mici )
- 4 linguri ulei măsline
- 1/2 linguriță oregano
- 1 mână busuioc
- 1 pahar vin roșu
- 1 ardei roșu iute
- sare
- 2 morcovi
- 2 apio
- 2 linguri ulei măsline
- 400 ml vin alb
- piper măcinat
- 1 ceapă galbenă
Supă concentrată de pește și paste făinoase, aromată și sățioasă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu