Supe și ciorbe

Supa mediteraneana

  1. Curățați peștii de solzi apoi filetați-i. 
  2. Într-o tigaie mai mare, încingeți 4 linguri cu ulei de măsline și adăugați ceapa albă tăiată solzișori.
  3. Adăugați fileurile de pește, mai puțin calcanul și lăsați-le să se prăjeasă pentru 5 minute. 
  4. Turnați vinul roșu, lăsați să se evapore apoi adăugați roșiile tăiate în sferturi.
  5. Adăugați oregano, busuiocul tocat și ardeiul iute.
  6. Potriviți cu sare după gust și lăsași să fiarbă pentru jumătate de oră la foc potrivit.
  7. Când este gata , treceți ingredientele printr-o strecurătoare.
  8. Într-o oală adăugați morcovii, apio, 1/2 ceapă galbenă, ulei de măsline și un praf de piper măcinat.
  9. Adăugați un pahar cu apă și lăsați legumele să fiarbă  aproximativ 10 minute.
  10. Într-o tigaie căliți cealaltă jumătate de ceapă peste care adăugați sosul obținut de la pește.
  11. Când începe să clocotească supa, adăugați vinul alb și pastele.
  12. Lăsați să fiarbă încă 10 minute la foc potrivit.
  13. Adăugați calcanul, sare și piper măcinat.
  14. Lăsați totul să fiarbă la foc mic.
  15. Serviți supa cu busuioc proaspăt. 

  Credit Foto: Thinkstock/ getty images

Poza principala

supa_mediteraneana.jpg

  • 1 kg chefal
  • 1 dorada mare
  • 1 biban
  • 3 calamari
  • 1 calcan
  • 2 kg roșii
  • 1 ceapă albă
  • 400 g paste făinoase ( mici )
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1 mână busuioc
  • 1 pahar vin roșu
  • 1 ardei roșu iute
  • sare
  • 2 morcovi
  • 2 apio
  • 2 linguri ulei măsline
  • 400 ml vin alb
  • piper măcinat
  • 1 ceapă galbenă
Supă concentrată de pește și paste făinoase, aromată și sățioasă.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE