Supe și ciorbe

Supă mexicană cu linte și spanac

supa mexicana

O rețetă condimentată, aromată, sățioasă, gustoasă și sănătoasă, pentru 8-10 porții.

Ingrediente:

  • 300 g linte roșie
  • 200 g spanac proaspăt
  • 300 g fasoel roșie ( fiartă sau la conservă ) 
  • 2 fire praz
  • 1 tijă apio
  • 3 morcovi
  • 1 cățel usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 l supă legume
  • 50 ml ulei măsline
  • 1 lingură semințe chimion
  • 1 lingură semințe coriandru
  • 1 linguriță turmeric
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

  1. Tocați apio, prazul și usturoiul apoi căliți-le în ulei de măsline încins.
  2. Adăugați morcovii tăiați rondele și amestecați și gătiți 6-7 minute.
  3. Când legumele sunt moi, adăugați semințele de chimion, de coriandru, ardeiul iute și pudra de turmeric.
  4. Spălați lintea sub jet de apă rece și adăugați-o peste legume.
  5. Turnați supa și lăsați să fiarbă pentru 10-15 minute la foc potrivit.
  6. Adăugați fasolea și lăsați pe foc pentru încă 10 minute.
  7. Spălați spanacul și puneți-l în supă.
  8. Potriviți gustul cu sare și piper, iar când spanacul s-a ofilit, îndepărtați supa de pe sursa de foc.
  9. Serviți preparatul cald.

 

 

Sursă foto: Thinkstock/ getty images

 
 
 
 
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE