O rețetă condimentată, aromată, sățioasă, gustoasă și sănătoasă, pentru 8-10 porții.
Ingrediente:
- 300 g linte roșie
- 200 g spanac proaspăt
- 300 g fasoel roșie ( fiartă sau la conservă )
- 2 fire praz
- 1 tijă apio
- 3 morcovi
- 1 cățel usturoi
- 1 ardei iute
- 2 l supă legume
- 50 ml ulei măsline
- 1 lingură semințe chimion
- 1 lingură semințe coriandru
- 1 linguriță turmeric
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
- Tocați apio, prazul și usturoiul apoi căliți-le în ulei de măsline încins.
- Adăugați morcovii tăiați rondele și amestecați și gătiți 6-7 minute.
- Când legumele sunt moi, adăugați semințele de chimion, de coriandru, ardeiul iute și pudra de turmeric.
- Spălați lintea sub jet de apă rece și adăugați-o peste legume.
- Turnați supa și lăsați să fiarbă pentru 10-15 minute la foc potrivit.
- Adăugați fasolea și lăsați pe foc pentru încă 10 minute.
- Spălați spanacul și puneți-l în supă.
- Potriviți gustul cu sare și piper, iar când spanacul s-a ofilit, îndepărtați supa de pe sursa de foc.
- Serviți preparatul cald.
Sursă foto: Thinkstock/ getty images
Facebook Comments
Adaugă comentariu