1. Incalzeste uleiul intr-o oala. Adauga ceapa si prajeste-o cateva minute. Adauga usturoiul si baconul si prajeste inca 5 minute. Adauga cartofii si morcovii si mai lasa pe foc inca 5 minute.
2. Adauga rosiile, pasta de tomate, zeama de legume si mazarea, apoi lasa la fiert timp de 30 de minute.
3. Ia jumatate din compozitia de pe foc si paseaz-o cu un blender/mixer. Toarn-o apoi inapoi in oala, alaturi de legumele ramase intregi.
4. Adauga varza taiata marunt si lasa la fiert inca 10 minute, apoi pune fideaua si lasa la fiert pana ce acestea sunt facute.
5. Adauga ierburile si presara si parmezanul, apoi amesteca temeinic. Serveste supa calda.
2 linguri de ulei de masline
2 cepe, taiate marunt
2 catei de usturoi, taiati marunt
4 fasii de bacon
1 cartof mare, feliat
2 morcovi, feliati
400g de rosii tocate
2 linguri de pasta de tomate
1,5l de zeama de legume
800g de mazare
1/2 de varza
75g fidea sau paste mici
1 lingura de ierburi proaspete
25g de parmezan
Comentarii