O supă caldă de toamnă, perfectă pentru zilele ploioase, bogată în nutrienți și proteine de calitate.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (6 porții)
- 2 linguri ulei măsline
- 100 g bacon afumat
- 1 ceapă roșie, fin tocată
- 1 morcov, tocat
- 1 tijă apio, fin tocată
- 2 căței de usturoi, fin tocați
- 2 foi de dafin
- 2 crenguțe cimbru
- 300 g țelină tăiată cuburi
- 200 g cartof, tăiat cuburi
- 400 g fasole la conservă, scursă și clătită
- 1 1/2 l stoc de pui
- 350 g carne de curcan fiartă în prealabil
- 100 g orzo
- 75 g frunze kale, tocate
Modalitate de preparare
- Se încălzește 1 linguriță de ulei într-o cratiță mare.
- Se adaugă șunca, lăsați să se prăjească la foc mediu spre mare, timp de 4-5 minute sau până când devine aurie.
- Puneți uleiul rămas, ceapa, morcovul, țelina și un vârf de cuțit de sare în tigaie.
- Gătiți ușor la foc mic timp de 8-10 minute, amestecând din când în când, până când legumele sunt moi.
- Se adaugă usturoiul și ierburile și se fierbe timp de încă 2 minute.
- Se adaugă țelina, cartofii, fasolea și stocul de pui.
- Se aduce la fierbere, apoi se fierbe neacoperit, timp de 10-15 minute.
- Se adaugă carnea de curcan fiartă, orzo și baconul, apoi se fierbe timp de 10 minute.
- Chiar inainte de servire,se adaugă frunzele de kale.
- Amestecați 2 minute cât timp frunza de kale se ofilește, apoi serviți.
Poftă bună!
Încearcă și: Burger de curcan cu chipsuri din cartof dulce
Sursă foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu