Foto
Thinkstock/ getty images
Mai aromată ca niciodată, supa minestrone servită cu crutoane unse cu sos pesto.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 1 ceapă tocată
- 100 g bacon tocat
- 2 morcovi tocați
- 2 tije țelină, tocate
- 1 cartof mediu, tocat
- 2 căței usturoi, zdrobiți
- 400 g roșii tăiate cuburi
- 1 l supă legume
- câteva frunze de varză tocate
- 2 lingurițe salvie
- 400 g fasole la conservă
- 1 mână pătrunjel tocat
Pentru crutoane:
- felii de pâine proaspătă
- 3 linguri ulei măsline
- 1 lingură pesto
Modalitate de preparare:
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa împreună cu baconul.
- Căliți-le pentru 5 minute până când ceapa începe să prindă o culoare maronie.
- Adăugați țelina, morcovii, cartoful și usturoiul. Amestecați bine și gătiți pentru încă 5-7 minute.
- Acum este momentul să adăugați roșiile, supa de legume și salvia.
- Amestecați și aduceți supa în punctul de fierbere.
- Reduceți focul la mic, acoperiți oala și lăsați să clocotească pentru 30 de minute. După 15 minute adăugați varza tocată.
- Scurgeți și clătiți fasolea, apoi adăugați-o în oală împreună cu pătrunjelul.
- Pentru crutoanele cu pesto, tăiați pâinea în cuburi, amestecați uleiul cu sosul pesto, turnați-l peste pâine și introduceți tava în cuptor pentru 10 minute cât să se rumenească frumos.
- Serviți supa caldă cu crutoane aromate.
Facebook Comments
Adaugă comentariu