Home » Supe și ciorbe » Supa minestrone de iarna si crutoane cu pesto
Supe și ciorbe Vegetarian & vegan

Supa minestrone de iarna si crutoane cu pesto

Foto
Thinkstock/ getty images
Mai aromată ca niciodată, supa minestrone servită cu crutoane unse cu sos pesto.
minestrone_de_iarna_cu_crutoane_cu_pesto.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 100 g bacon tocat
  • 2 morcovi tocați
  • 2 tije țelină, tocate
  • 1 cartof mediu, tocat
  • 2 căței usturoi, zdrobiți
  • 400 g roșii tăiate cuburi
  • 1 l supă legume
  • câteva frunze de varză tocate
  • 2 lingurițe salvie
  • 400 g fasole la conservă
  • 1 mână pătrunjel tocat

Pentru crutoane:

  • felii de pâine proaspătă
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 lingură pesto

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa împreună cu baconul.
  2. Căliți-le pentru 5 minute până când ceapa începe să prindă o culoare maronie.
  3. Adăugați țelina, morcovii, cartoful și usturoiul. Amestecați bine și gătiți pentru încă 5-7 minute.
  4. Acum este momentul să adăugați roșiile, supa de legume și salvia.
  5. Amestecați și aduceți supa în punctul de fierbere.
  6. Reduceți focul la mic, acoperiți oala și lăsați să clocotească pentru 30 de minute. După 15  minute adăugați varza tocată.
  7. Scurgeți și clătiți fasolea, apoi adăugați-o în oală împreună cu pătrunjelul.
  8. Pentru crutoanele cu pesto, tăiați pâinea în cuburi, amestecați uleiul cu sosul pesto, turnați-l peste pâine și introduceți tava în cuptor pentru 10 minute cât să se rumenească frumos.
  9. Serviți supa caldă cu crutoane aromate.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.