- Puneți fasolea într-o cratiță cu apă, împreună cu foia de dafin, roșia zdrobită și cartoful.
- Fierbeți până când fasolea este înmuiată, iar când aceasta este gata, scurgeți legumele de zeamă păstrând cam jumătate de pahar din apa în care au fiert. Aruncați foaia de dafin, roșia și cartoful.
- În timpul în care fasolea este la fiert, încălziți ulei de măsline într-o cratiță și adăugați feliile de bacon, ceapa, morcovii, țelina, feniculul, usturoiul și busuiocul tocat.
- Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-le să fiarbă la foc mic pentru 15-20 de minute.
- Adăugați roșiile, dovleceii și vinul roșu și lăsați-le pentru încă 15 minute.
- Adăugați frunzele de sfeclă sau spanac, supa și fasolea fiartă.
- Zdrobiți pastele într-o pungă, apoi adăugați-le în supă.
- Fierbeți până când pastele sunt gata.
- În cazul în care supa este prea groasă adăugați paharul cu apa păstrată de la fasole.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Serviți cu busuioc proaspăt și parmezan ras.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 200 g fasole ( înmuiată pe timpul nopții )
- 1 foaie dafin
- 1 roșie ( zdrobită )
- 1 cartof mic
- sare
- piper
- ulei măsline
- 4 felii bacon afumat
- 2 cepe roșii, tocate mărunt
- 2 morcovi, tocați
- 2 tulpini apio, tocate
- 1/2 bulb fenicul, tocat
- 3 căței usturoi, tocați mărunt
- 1 legătură busuioc proaspăt
- 2 conserve X 400 g roșii ovale
- 1 pahar vin roșu
- 2 dovlecei, tăiați în sferturi și apoi în felii
- 200 g frunze sfeclă sau spanac
- 600 ml supă de pui
- 50 g paste făinoase uscate
- parmezan pentru servit
Învață de la Jamie Oliver cum să prepari cea mai aromată supă minestrone.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments
Adaugă comentariu