1. Pune 1l de apa pe foc si asteapta sa dea in clocot. Adauga fasolea uscata si las-o la fiert timp de 2 minute. Indeparteaza de pe foc si las-o sa stea in apa timp de o ora. Pune din nou oala pe foc si lasa la fiert timp de o ora. Scurge fasolea.
2. Topeste untul intr-o oala mare. Caleste dovleceii, morcovii, cartofii si telina timp de 5 minute. Prajeste feliile de carne in ulei de masline intr-o oala pana devin aurii si crocante. Pune-le pe un prosop de bucatarie. Adauga ceapa si prazul in oala in care ai prajit carnea. Prajeste-le timp de 8 minute.
3. Adauga rosiile, legumele prajite, zeama si frunza de dafin. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa la fiert timp de 25 de minute. Scoate frunza de dafin si adauga fasolea si carnea. Mai lasa la fiert inca 15-20 de minute.
125g de fasole alba uscata
30ml de unt
200g de dovlecei, taiati marunt
3 morcovi, taiati cuburi
2 cartofi, taiati cuburi
1 tulpina de telina, taiata
200g de felii de carne de porc afumata
2 cepe, taiate marunt
4 tulpini de praz, taiate marunt
3 rosii mari, taiate
2l de zeama de pui
1 frunza de dafin
Sare si piper dupa gust
Adaugă comentariu