Home » Supe și ciorbe » Supa picanta de fructe de mare
Supe și ciorbe

Supa picanta de fructe de mare

1.Curăţă legumele pentru supă şi pune-le la fiert în 2 l de apă în care ai pus şi un praf de sare şi frunza de dafin. Lasă-le să fiarbă la foc mic, acoperit, iar când supa a mai scăzut, strecoară zeama şi pune-o deoparte.

2.Încinge uleiul de măsline şi căleşte uşor ceapa şi usturoiul tocate fin, paprika, apoi toarnă vinul şi lasă 2-3 minute, cât să se evapore alcoolul. 

3.Pune roşiile pasate, ardeiul iute tocat fin şi supa limpede de legume şi lasă să fiarbă 10 minute. Adaugă bucăţile de peşte alb, creveţii decorticaţi şi midiile şi ţine supa picantă pe foc vreme de 5-8 minute.

4.Pune zeama de lămâie, potriveşte gustul de sare şi serveşte supa garnisită cu frunze de busuioc proaspăt.

credit foto: Thinckstock

Poza principala

supa_picanta_cu_fructe_de_mare_mi.jpg

200 g peşte alb

250 g creveţi

200 g midii

2 cutii cu roşii pasate

2 linguri cu ulei de măsline

1 ardei iute roşu

1 linguriţă cu paprika afumată

125 ml vin alb

3 căţei de usturoi

1 ceapă

1 lămâie

frunze de busuioc

 

pentru supa de legume:

2 morcovi

1 ceapă

1 ţelină potrivită

1 ardei gras

1 pătrunjel rădăcină

1 păstâranc

1 frunză de dafin

sare

Când dorul de mare te încearcă, pregăteşte-le celor dragi reţeta de supă picantă de fructe de mare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE