1.Curăţă legumele pentru supă şi pune-le la fiert în 2 l de apă în care ai pus şi un praf de sare şi frunza de dafin. Lasă-le să fiarbă la foc mic, acoperit, iar când supa a mai scăzut, strecoară zeama şi pune-o deoparte.
2.Încinge uleiul de măsline şi căleşte uşor ceapa şi usturoiul tocate fin, paprika, apoi toarnă vinul şi lasă 2-3 minute, cât să se evapore alcoolul.
3.Pune roşiile pasate, ardeiul iute tocat fin şi supa limpede de legume şi lasă să fiarbă 10 minute. Adaugă bucăţile de peşte alb, creveţii decorticaţi şi midiile şi ţine supa picantă pe foc vreme de 5-8 minute.
4.Pune zeama de lămâie, potriveşte gustul de sare şi serveşte supa garnisită cu frunze de busuioc proaspăt.
credit foto: Thinckstock
200 g peşte alb
250 g creveţi
200 g midii
2 cutii cu roşii pasate
2 linguri cu ulei de măsline
1 ardei iute roşu
1 linguriţă cu paprika afumată
125 ml vin alb
3 căţei de usturoi
1 ceapă
1 lămâie
frunze de busuioc
pentru supa de legume:
2 morcovi
1 ceapă
1 ţelină potrivită
1 ardei gras
1 pătrunjel rădăcină
1 păstâranc
1 frunză de dafin
sare
Adaugă comentariu