- Într-o tigaie adăugați 1-2 linguri de ulei de măsline.
- Gătiți ceapa și usturoiul până când devin moi și translucide.
- Turnați vinul alb, aduceți în punctul de fierbere și lăsați pe foc până când scade la jumătate.
- Turnați supa de pește sau pui, laptele de cocos, pastă de chilli, fulgii de chilli, frunzele de busuioc, suc de lămâie, sare și piper după gust.
- Lăsați focul la mic și fierbeți pentru 10 minute.
- Adăugați scoicile și fierbeți pentru 3-5 minute până când midiile s-au deschis complet.
- Serviți preparatul cald cu coriandru proaspăt tocat.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 900 g midii, spălate și curățate
- 2 eșalote, tocate fin
- 2 căței de usturoi pisați
- 700 ml supă de pește sau de legume
- 400 ml lapte de cocos
- 3 linguri pastă de chilli
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță fulgi chilli
- 2-3 frunze busuioc
- 120 ml vin alb
- coriandru proaspăt tocat
- sare
- piper măcinat
O supă delicată pentru cele mai rafinate papile gustative.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu