Bolul perfect pentru orice vegetarian.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură ulei măsline
- 1 ceapă mare, fin tocată
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriță praf ardei iute
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- 400 g roșii la conservă
- 500 ml supă legume
- 400 g fasole la conservă scursă și clătită
- 1 ardei iute roșu, tăiat
- tortilla chips pentru a servi
- 4 felii limetă pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o cratiță adâncă și se prăjește ceapa tocata la foc mediu până când se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul și pasta de tomate, se agită timp de 1-2 minute până se combină.
- Se presară condimentele și se fierbe timp de încă 1 minut.
- Încorporați roșiile tocate, umpleți pe jumătate cutia cu apă și se adaugă în tigaie.
- Se toarnă stocul și se fierbe la foc mediu timp de 10-15 minute, neacoperit.
- Asezonați, apoi treceți prin blender până la omogenizare.
- Se adaugă fasolea și ardeiul roșu, gătiți pentru încă 15 minute.
- Se servește în boluri cu tortilla chips-uri și o felii de limetă.
- Fasolea poate fi înlocuită cu năut.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu