La așa ceva nu ne gândeam nici noi, dar sună tare bine, iar Gordon Ramsey știe ce face.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g prune coapte
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 batoane scorțișoară
- 2 păstăi vanilie
- fâșii fine de coajă de portocală
- 2 bucăți anason stelat
- 200 ml sirop concentrat de zahăr
- 1 lingură glucoză lichidă
- 200 g iaurt, simplu și cremos
Modalitate de preparare:
- Tăiați prunele în două și scoateți sâmburii, apoi dați deoparte 6 dintre cele mai frumoase jumătăți.
- Tăiați restul bucăților în sferturi.
- Încingeți o tigaie cu fund dublu, până se ridică un val puternic de căldură
- Tăvăliți sferturile de prune prin zahărul pudră, apoi puneți-le imediat în tigaie și aranjați-le într-un singur strat, adăugând scorțișoara, păstăile de vanilie, coaja de portocală și anasonul stelat.
- Lăsați prunele pe foc, fără a mișca tigaia, aproximativ 20 de secunde, până încep să se caramelizeze, apoi întparceți-le pentru a se colora ușor și pe partea cealaltă.
- Amestecați siropul cu 100 ml apă clocotită și cu glucoza lichidă, apoi turnați-l în tigaie.
- Dați în clocot, apoi micșorați focul și lăsați să fiarbă în clocote mici 10-15 minute, până se înmoaie prunele.
- Dați deoparte să se răcească, apoi scoateți scorțișoara, păstăile de vanilie, coaja de portocală și anasonul stelat.
- Turnați prunele și siropul într-un blender sau robot de bucătărie și pasați pentru a obține un piure fin.
- Treceți acest piure printr-o sită fină, apăsând cu dosul unui polonic.
- Acoperiți castronul și păstrați supa la rece până în momentul servirii.
- Înainte de servire, feliați cât mai finjumătățile de prună păstrate și tapetați cu ele marginile a 4 pahare pentru înghețată, nu foarte adânci sau boluri de sticlă.
- Turnați cu grijă supa.
- Decorați supa cu iaurt și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu